donderdag 3 augustus 2017

Healthy havermout bosbessen muffin!

Hoe fijn is het om een heerlijke muffin te maken die ook nog eens gezond is!
Deze muffin bevat geen tarwe, suiker of boter. Perfect als gezond tussendoortje of als lekker ontbijtje!
De muffins blijven heel lang vers en je kunt ze ook makkelijk invriezen.

Om de muffins nog gezonder te maken heb ik amandelmelk gebruikt in plaats van gewone koemelk.
Het hoofdbestanddeel van deze melk is de amandel. In amandelmelk zitten veel vitaminen en mineralen en is daardoor erg gezond. Het bevat de vitaminen B1, B2, B6 en E en daarnaast de mineralen ijzer, chroom, calcium, kalium, fosfor, magnesium, zink en koper. Daarnaast zit amandelmelk vol met de juiste vetten en veel proteïne. Amandelen zijn één van de gezondste noten die je kunt eten. De vitamine E in amandelen houdt de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond. Het helpt ook om hart- en vaatziekten te voorkomen!
Kortom, gebruik die amandelen of amandelmelk!

NODIG: (voor 10 stuks)
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 125 gr havermout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • handjevol bosbessen
  • 1 tl kaneel
  • eventueel een klein beetje honing
  • bakplaat, muffinvorm, cupcake papiertjes

HOE:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix vervolgens de havermout, eieren, banaan, melk, bakpoeder en kaneel tot het een egale massa wordt.
  • Voeg eventueel wat honing toe om het iets zoeter te maken.
  • Voeg tot slot de bosbessen toe aan het mengsel en verdeel het mengsel over de muffin vormpjes.
  • Bak de muffins in ongeveer 35 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.
  • De muffin is gaar als een sateprikker en droog en schoon uitkomt.

Geniet ervan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten