zaterdag 9 januari 2016

Wat eten we vandaag: Fabelachtige fritatta van quinoa, aubergine, courgette & parmezaan

Wij zijn gek op quinoa, zoals sommigen van jullie misschien wel weten kun je dit supergezonde glutenvrije pseudograan op heel veel verschillende manieren eten! Waarom het ook alweer zo gezond is kun je hier lezen. Dit recept is van NatureCrops en vonden wij op IloveHealth. Op de recepten site van NatureCrops staan veel lekkere diner recepten met quinoa maar ook leuke recepten voor desserts, ontbijtjes en zoetigheden. Echt een aanrader om eens een kijkje te nemen! Dit heerlijke gerecht vult als een gek en de combinatie van ei en quinoa in combinatie met parmezaan courgette en aubergine is echt heeeeerlijk! Snel maken dus!!

NODIG: (voor 4 personen):
- 125 gram quinoa
- 300 ml groentebouillon (wij gebruiken de groentebouillon van de Lidl omdat deze geen e-nummers bevat)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje verse basilicum van 15 gram, of van een plant
- 8 eieren
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 el water
- olijfolie of kokosolie

HOE:
- Breng de quinoa in de groentebouillon aan de kook. Zet op laag vuur met een deksel op de pan en kook de quinoa in 12 minuten gaar.
- Giet de pan indien nodig af
- Snijd de courgette + abuergine in blokjes
- Verhit kokosolie of olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook en voeg deze eraan toe. Bak eventjes en voeg vervolgens de aubergine en de courgette eraan toe. 
- Voeg na een paar minuten de gekookte quinoa eraan toe. Bak op hoog vuur voor ongeveer 3 minuten en schep regelmatig om.
- Voeg naar smaak peper en zout toe
- Hak de basilicum fijn en klop de eieren met 2 eetlepels water. Meng de kaas en de basilicum door de eieren.
- Schenk het eimengsel in de pan over de courgette, aubergine en de quinoa.
- Bak de frittata op middelhoog vuur in 10 minuten goudbruin. (kan ook iets langer of korter zijn). Zog ervoor dat het vuur niet te hoog staat anders brandt de frittata aan.
- Leg een bord op de pan en draait de frittata om. Laat de frittata omgekeerd in de pan glijden en bak in 5 minuten gaar. 
- Snijd de 'frittata' in 4 stukken als een soort taart.



Eet smakelijk!!!

Liefs,

Naomi en Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten