zondag 31 januari 2016

Gezond ontbijtje: Chia zaden pudding

Zin in een 'niet zo standaard' ontbijtje? Probeer dan een keer deze super gezonde chia-zaden pudding.
Chia zaden worden al duizenden jaren gebruikt om een gezond lichaam te ondersteunen, meer energie te krijgen en om de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan.


Enkele feiten over de chia zaad:
  • 25% meer vezels dan lijnzaad
  • 6x meer calcium dan melk
  • 3x meer ijzer dan spinazie
  • 8x meer omega-3 dan zalm
  • 15x meer magnesium dan broccoli
  • 30% meer atioxidanten dan blauwe bessen

Chia zaden zijn super voedzaam, ze zitten bomvol met antioxidanten, calcium, vezels en andere mineralen en vitamines. Ze worden ook super goed door het lichaam opgenomen en hoeven niet eerst vermalen of op een andere manier bereid te worden. Daarnaast zijn Chia zaden veilig om iedere dag te eten, zijn ze 100% vrij van chemicaliën of toevoegingen en kan het jaren bewaard worden!
Daarnaast is chia het perfecte middel om af te vallen. De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft en de mineralen in chia zaden zorgen ervoor dat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft! Doordat chiazaden 9x hun eigen gewicht in water opnemen en veel voedingsvezels bevatten worden koolhydraten langzaam opgenomen. Dit geeft je lang een vol gevoel. Je krijgt niet alleen directe energie van chia zaad maar ze blijven ook uren nadat je ze gegeten hebt actief! Perfect om de dag mee te beginnen dus!

NODIG (voor 1 persoon):
- 1 kop amandelmelk (100 ml)
- 3 eetlepels chiazaad
- mespuntje vanille poeder
 - 1/2 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel honing

Voor de topping (dit kun je variëren)
- bosbessen
- granaatappelpitjes

Je kunt dit ontbijt enorm variëren. Gebruik ipv kaneel bijv rauwe cacaopoeder. Of gebruik ander fruit voor op de topping zoals banaan of appel. Voeg er eventueel wat superfoods aan toe zoals goji-bessen, moerbeibessen of incabessen.

HOE:
Meng de chiazaden, de amandelmelk, de honing, kaneel en het mespuntje vanillepoeder, giet in een weckpotje of bakje en laat het een nachtje in de koelkast staan. Het is dus van belang dat je dit ontbijtje de avond van tevoren al maakt. Op deze manier nemen de chia-zaden het vocht op en gaan ze zwellen. Dit zorgt ervoor dat het een pudding wordt.
De volgende ochtend kun je het uit de koelkast halen en er een lekkere topping opdoen van vruchten, noten en bessen. Ik heb deze keer gekozen voor bosbessen en granaatappelpitjes! 

Eet smakelijk!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten