dinsdag 25 maart 2014

Makkelijke maaltijd: Kruidige quinoa met kipfilet en courgette

Deze maaltijd is werkelijk van alle markten thuis, en jammie wat lekker! Gegrilde courgette is echt één van onze favorieten. Super lekker met rozemarijn en tijm. Je kunt het ook makkelijk de volgende dag als lunch eten! Een heerlijk quinoarecept!

Verse kruiden zijn sowieso altijd handig om in huis te hebben. Wij hebben een vensterbankje vol, altijd verse kruiden bij de hand dus :-)!

Rozemarijn helpt om hoofdpijn te verminderen en heeft een stimulerend en opwekkend effect. Tijm is een geneeskrachtig kruid en is onder andere griepbestrijdend, bloedzuiverend en maagversterkend. Reden genoeg om deze kruiden te gebruiken!





NODIG (1 persoon)
- 70 gram Quinoa (lees hier waarom quinoa zo gezond is)
- Biologische kipfilet
- Handje veldsla
- 1/2 Courgette
-  1/2 plak Feta
- Gedroogde kruiden (rozemarijn, tijm)
- Citroen
- Peper / Zout
- Kokos- of olijfolie

HOE
- Kook de quinoa volgens de verpakking
- Snijd de courgette in plakjes en grill ze met de gedroogde kruiden en wat olijf- of kokosolie in een koekenpan of grillpan. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bak deze bruin en gaar.
- Snijdt de feta in plakjes en was de veldsla.
- Leg alle ingrediënten op een bord en maak af met wat citroensap en een flinke snuf peper en zout.

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

1 opmerking: