donderdag 17 april 2014

Gezond tussendoortje: Met appel en kaneel gevulde koekjes van kikkererwten- en quinoameel

Dag 25 alweer van de Sugarchallenge! We houden het nog steeds goed vol en merken bijna niet meer dat we suikervrij eten. Het gaat vanzelf!
Deze zoete 'appelflappen' uit het 100% suikervrij boek zijn gemaakt van hetzelfde deeg als de hartige taart, namelijk van quinoa en kikkererwtenmeel. Hier kun je lezen wat dat ook alweer voor meel was en waar het vandaan komt.
Je kunt deze flappen niet vergelijken met normale appelflappen maar wij vonden ze best goed te doen!








NODIG: (voor 6 flapjes)
- 125 gr kikkererwtenmeel
- 125 gr quinoameel
- 125 gr koude roomboter
- 1 ei
- 1 appel in stukjes gesneden
- een eetlepel kaneel
- een paar snufjes zout
- een klein beetje koud water

HOE:
Meng het kikkererwtenmeel, quinoameel, de roomboter en het ei en zout door elkaar. Voeg druppelsgewijs een klein beetje water toe totdat het een bal wordt. De bal mag niet plakken. Voeg nog wat meel toe als de bal plakt. Wij merkten dat dit nog erg lastig was, het deeg plakte aan alle kanten!
Laat het deeg vervolgens een halfuurtje rusten in de koelkast.
Rol het deeg vervolgens uit en snijd er vierkantjes of rondjes uti die groot genoeg zijn om dubbelgevouwen te worden met wat vulling erin. Maak de vulling klaar, snijd de appel in kleine stukjes, voeg kaneel toe en leg een eetlepel vulling in het midden. Vouw vervolgens dubbel. Zorg ervoor dat het deeg aan elkaar blijft zitten, gebruik een vork om het plat te drukken.
Zet het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.


Bon appetit!

Liefs, Naomi

1 opmerking:

  1. kan ik de roomboter vervangen voor iets dat zonder koemelk is ?

    BeantwoordenVerwijderen