donderdag 5 november 2015

Gezond en glutenvrij ontbijt: amaranth met bosbessen, kaneel en amandelen

Op zoek naar een lekker en gezond ontbijtje? Dit paars gekleurde ontbijtje, gevonden op Culy is gemaakt van amaranth. Amaranth is een plant met lange rode pluimen, waarvan de zaden eetbaar zijn. De zaden lijken een beetje op graankorrels en kunnen ook als graan in de keuken gebruikt worden. Amaranth is, naast dat het glutenvrij is, ook rijk aan vitamine B, E en mineralen zoals magnesium, fosfor, kalium en zink.










NODIG (voor 1 persoon):
- 50 gram amaranth
- 150 gram bosbessen
- 125 ml amandelmelk
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel agavesiroop
- handje amandelen

HOE:

  • Doe de amaranth in een fijne zeef en spoel af onder water. Breng de amaranth met ruim water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes tien minuten doorkoken met de deksel op de pan. Giet de amaranth af, doe er kaneel bij en laat tien minuten staan. 
  • Breng ondertussen de blauwe bessen, siroop en melk in een pan aan de kook. Verlaag het vuur en laat tien minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe goed door. 
  • Voeg vervolgens de amaranth en het bessenmengsel bij elkaar. Strooi de amandelen erbij en eventueel nog wat extra bessen, siroop en kaneel.
  • Geniet van dit heerlijke herfst ontbijtje!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten