vrijdag 28 november 2014

Wat eten we vandaag: Volkoren pasta met kabeljauw en ansjovis


Op zoek naar de lekkerste pasta met vis? Stop met zoeken! Wij hebben een heerlijk pastagerecht met twee soorten vis, ansjovis en kabeljauw, bedacht door Veerle Molenaar, student op de opleiding Voeding & Diëtetiek en klasgenoot van Naomi. Binnen 20 minuten staat er een smakelijke pasta op tafel.












NODIG (voor 1 persoon):
- 100 gram volkoren pasta
- een eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 6 gram ansjovisfilet
- 150 gram kabeljauw
- handjevol verse peterselie
- 140 gram tomaten
- laurierblad
- peper en zout

HOE:
- Snijd aan één kant van de tomaat een kruisje, leg hierna de tomaten 5 min in kokend water. 
- Snijd ondertussen de uien, knoflook, peterselie en de ansjovis is kleine stukjes. Na 5 min pel je de tomaten en verwijder je de zaden, snijd de tomaat vervolgens in kleine partjes.
- Ondertussen breng je een pan met water aan de kook, voeg  de pasta  toe en laat de pasta 4 tot 6 minuten koken. 

- Serveer de pasta samen met de saus en vis op een bord. Eet smakelijk!

VIS:
- Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook, ansjovis en de peterselie. Bestrooi na 5 min de kabeljauw met peper en zout en leg deze samen met het laurierblad in de pan. 
- Na 2 a 3 min voeg je de tomaten toe, sluit de deksel en laat dit 12 min sudderen.

Geniet ervan!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten