maandag 18 mei 2015

Quinoa salade met zoete aardappel en tonijn



Wij zijn dol op simpele, snelle maaltijden. We houden er ook van om uren in de keuken te staan hoor, maar ’s avonds als je uit school of je werk komt is het ook wel fijn om snel te kunnen eten. Vandaag een snelle quinoa salade. Voor dit recept hebben we voorgekookte quinoa gebruikt. Een voordeel hiervan is, is dat je het niet af hoeft te spoelen en dus direct kunt gebruiken. Daarnaast is het ook nog eens binnen een paar minuten klaar. Ideaal voor een snelle maaltijd. Je kunt de salade lauw-warm eten, maar ook volledig laten afkoelen. Maak wat extra, dan heb je de volgende dag ook nog iets lekkers voor de lunch te eten. 














NODIG
  • 100 gram voorgekookte quinoa
  • 1 kleine zoete aardappel
  • blikje tonijn
  • handje zongedroogde tomaten
  • 50 gram rucola
  • Peper/zout
  • Olijfolie 
  • (optioneel balsamicoazijn) 

HOE
  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes en stoom het in ongeveer 20 minuten gaar. 
  • Kook de quinoa zoals op de verpakking. Laat ondertussen het blikje tonijn uitlekken en snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  • Meng alles door elkaar en maak op smaak met peper, zout en olijfolie. Je kunt ook een scheutje balsamicoazijn toevoegen.

Liefs,


Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten