maandag 29 juni 2015

Meatless monday: Pompoensoep met wortel en gember

Het recept voor deze pompoensoep komt uit het boek De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. In het boek maak je kennis met een hele (lekkere) nieuwe manier van eten. Je eet hierbij veel groenten en fruit, waardoor je een enorme hoeveelheid mineralen, vezels, vitamines en antioxidanten binnenkrijgt. Dit zorgt voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder honger hebt. Het resulteert in een een slanker en gezonder lichaam, terwijl je toch van lekker eten kunt genieten. In de afslank-switch staan de heerlijkste recepten waarvan dit er één van is!


Dit recept is oorspronkelijk een koude, dus onverwarmde rauwe, soep. Ik heb ervoor gekozen om het recept licht aan te passen en de soep te verwarmen en om de avocado weg te laten. Natuurlijk kun je ook het originele recept aanhouden, die staat onder aan de pagina. Het is de lekkerste pompoensoep die ik zelf ooit heb gemaakt, en misschien wel heb gegeten. Zeker het proberen waard!

TIP: Bij de pompoensoep kun je een lekkere salade maken met gemengde salade, wat zongedroogde tomaatjes, komkommer en wat selderij. Maak op smaak met wat goede (olijf)olie, zout en peper. Maak wat extra, dan kun je het de volgende dag als lunch eten. Gebruik alleen olie over de salade die je vanavond eet, zo blijft de salade morgen lekker vers! 


NODIG (voor 1 grote of 2 kleine kommen):
- 2 koppen wortelssap (het liefst vers)
- 1 kop gehakte rauwe pompoen
- 1 (lente) ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook
- Stukje verse gember
- Snufje cayennepeper
- Snufje kurkuma
- Snufje nootmuskaat
- 1 theelepel zout
- Optioneel 1/4 avocado (deze heb ik weggelaten)

HOE: 
- Snipper de ui. Verwarm wat kokos- of olijfolie in de soeppan en verwarm dit. Fruit de ui ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee. Bak vervolgens ook de pompoenblokjes en gember even mee.
- Voeg de 2 koppen wortelsap toe en laat het zacht doorpruttelen. Maak het op smaak met zout, cayennepeper, kurkuma en nootmuskaat.
- Blend de soep tot een glad geheel of. Je kunt de soep eventueel garneren met wat bosuitjes.

P.S In het oorspronkelijke recept wordt deze soep koud gegeten. Je kunt dan alle ingrediënten (inclusief de avocado) bij elkaar voegen en blenden tot een gladde, romige soep. Je kunt de soep eventueel ook verwarmen.

Ben je zelf benieuwd geworden naar De Afslank-switch van Marjolein van der Velde. Je kunt het boek hieronder bestellen voor maar 24,95!

Liefs,

Robin


Geen opmerkingen:

Een reactie posten