woensdag 7 oktober 2015

Indian chai tea latte

De winter komt er weer aan en dat betekent lekker veel warme thee drinken. Deze Indiase thee is een heerlijke warme thee vol specerijen.Het is India's nationale drank en is daar ook een dagelijks ritueel. Het is een mix van thee, specerijen, water, melk en suiker. Wij hebben de chai tea gemaakt van rijstmelk en gezoet met kokosbloesemsuiker. Een heerlijke verwarmende combinatie!









Ingrediƫnten (voor 2 kopjes)
- een kopje water
- een kopje rijstmelk
- 2,5 cm verse gember
- 2 kruidnagels
- 1 tl kardemompoeder of 1 kardemompeul
- 1 kleine steranijs
- 1/2 tl kaneel
- 1 peperkorrel
- 1 zakje zwarte thee
- 1 klein stokje kaneel (als roerstaafje)
- 4 tl (kokosbloesem)suiker

Bereidingswijze:
- Verwarm een klein pannetje met melk en water op zacht vuur.
- Vijzel de specerijen, zodat ze een beetje gekneusd zijn.  (de kardemom, kruidnagel, steranijs en peperkorrel).
- Voeg de specerijen vervolgens samen met de gember en de kaneel bij de melk in het pannetje.
- Wanneer de melk goed op temperatuur is doe je het zwarte theezakje in het pannetje. Laat een paar minuten trekken.
- Schep 4 tl kokosbloesemsuiker in de thee en roer even goed
- Giet de melk door een fijne zeef en serveer in kopje met een kaneelstokje erbij!


Geniet ervan!

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen