dinsdag 10 oktober 2017

Gezond ontbijtje: Kersen-kruimel havermout - DONE


“Dit is de gezonde ontbijtvariant op een kersen-kruimel-taart. Subtiel zoet, rijk gevuld met dieprood fruit en met een krokant kruimellaagje erboven op. In de zomer gebruik ik meestal verse kersen, maar de diepvriesvariant werkt net zo goed. Trouwens: ook met frambozen of bosbessen maak je een heerlijk havermouttaartje.”









Ontbijt, mijn favoriete eetmoment van de dag. Het boek All-Day Breakfast van Denise Kortlever staat vol met hemelse ontbijtjes: van pannenkoekentaarten tot kaneelbroodjes tot granola met yoghurt, inspiratie genoeg. Het ultieme boek voor een ontbijtliefhebber als ik! Hier vond ik ook dit gezonde ontbijtje van havermout met kersen uit de oven. En ja, die beschrijving klinkt net zo goed dat als het smaakt! Verwen jezelf of anderen met dit super ontbijtje voor als je iets meer tijd hebt.

NODIG (1-2 personen):
- 40 gram havermout
- 1/4 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
- 115 ml speltmelk (amandelmelk)
- 1 ei
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 1 tl vanille-extract
- 200 gram kersen zonder pit

Kruimellaag
- 3 eetlepels havermout
- 2 eetlepels speltmeel (amandelmeel)
- 1 1/2 eetlepel zachte kokosolie
- 1 1/2 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 30 gram zonnebloempitten (grofgehakte amandelen)
*Ik heb het recept is iets aangepast vanwege mijn notenallergie, tussen haakjes staat het oorspronkelijke ingrediƫnt!

HOE:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout, het wijsteenzuurbakpoeder en een snuf zou in een kom.
- Meng de melk, het ei, de kokosolie, de honing en vanille een andere kom en giet deze vervolgens bij het havermoutmengsel. Roer het goed door en verdeel het over de bodem van de ovenschaal. Verdeel vervolgens de kersen over het havermout mengsel. 
- Wrijf alle ingrediƫnten voor de kruimellaag met je vingers tot grove kruimels. Verdeel deze vervolgens over de kersen.
-Bak de kersen-kruimel havermout in ongeveer 40 minuten gaar of tot de havermout goudbruin gekleurd is. Bij het afkoelen wordt het iets steviger. Lauwwarm is dit taartje het lekkerst!

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Ben je zelf benieuwd geworden naar All-Day Breakfast van Denise Kortlever? Je kunt het boek hieronder voor maar bestellen!

2 opmerkingen:

  1. Een heerlijk ontbijtje! Mijn dochter van 19 houd niet van havermout en al helemaal niet van pap....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan is dit wel de ideale oplossing inderdaad! We zijn blij dat het gesmaakt heeft! :)

      Verwijderen