maandag 28 november 2016

Gezond tussendoortje: kruidnootjes

Ben jij ook zo verslaafd aan kruidnoten? Wij wel. Deze kruidnootjes gemaakt van speltbloem en gezoet met kokosbloesemsuiker en appelstroop zijn een iets gezondere optie dan die uit de winkel. Én net zo lekker, ook belangrijk!









NODIG (voor 1 bakplaat):
- 130 gram speltbloem
- 1,5 theelepels wijsteenzuurbakpoeder
- 75 gram boter
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 1 eetlepel appelstroop
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels plantaardige melk
- snuf zout


HOE:
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Kneed het speltbloem, het wijsteenzuurbakpoeder, de boter, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel, een snuf zout tot een deeg.
- Voeg één voor één de lepels plantaardige melk toe en kneed het tot een soepel deeg.
- Maak van het deeg kleine bolletjes en leg ze op de bakplaat. Druk ze plat met een (verwarmde) lepel.
- Bak de kruidnoten in ongeveer 15 á 20 minuten gaar tot ze lichtbruin zijn. Haal de kruidnoten uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.

Liefs,

Robin

Bewaren? De pepernoten zijn ongeveer 3 dagen houdbaar in een afgesloten trommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen