maandag 9 november 2015

Meatless monday: Romige bloemkoolsoep

Het boek de 'Snelle Superfood Chef' van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon bevat naast een uitgebreide uitleg over reinigende superfoods,  ook heerlijke recepten. Natuurlijk was ik razend benieuwd naar de recepten en heb ik er snel één uitgeprobeerd. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op soep. Het is naast gezond ook lekker makkelijk en in een handomdraai klaar. In het boek staan vijf heerlijke soepen die je in de blender of met een staafmixer kunt klaarmaken. Deze soepen zitten vol met mineralen en vitaminen. Je kunt de soep natuurlijk opleuken met kruiden, zaden of kiemen.







Stomen van groenten

Voor deze romige bloemkoolsoep heb ik gebruik gemaakt van gestoomde bloemkool. Het voordeel van het stomen van groenten is dat het veel gezonder is, omdat de vitaminen veel beter bewaard blijven, maar daarnaast blijft ook de smaak veel beter behouden. Ik vind gestoomde groenten persoonlijk veel lekkerder dan gekookte groenten, omdat de groenten hun bite behouden. Daarnaast is het stomen van groenten ook a piece of cake: klein laagje water in de pan aan de kook brengen, stoommandje met groenten erin en met de deksel op de pan stomen de groenten in een mum van tijd gaar. Je vindt al een stoommandje tussen de €10,00 en €15,00 dus waar wacht je op? 


Koop bijvoorbeeld dit mandje op bol.com


Romige bloemkoolsoep


NODIG (voor 2 kommen soep):
- 300 gram gestoomde bloemkool
- 250 ml gekookt water
- 1 bouillonblokje
-  Eventueel 1 eetlepel bieslook
- Snufje gemalen peper
- Snufje gemalen nootmuskaat

HOE:
- Stoom de bloemkool gaar.
- Breng de 250ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. 
- Blend of pureer vervolgens de bloemkool en het water tot een romige soep. Maak op smaak met peper.
- Garneer je soep met wat bieslook en een snufje gemalen nootmuskaat.

Je kunt de soep opvullen met wat quinoa, hennepzaadjes of andere lekkernijen!

Wil je nog meer recepten uitproberen uit 'De Snelle Superfoodchef'? Bestel hem dan hier snel bij bol.com


Liefs,

Robin

3 opmerkingen:

  1. Ik ben echt ontzettend benieuwd naar het boek! Mmm, ik heb echt heel veel bloemkoolsoep gegeten deze week, maar het blijft lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het boek is echt een aanrader. We hebben hier een review erover geschreven: http://threegirlsonekitchen.blogspot.nl/2015/01/review-de-snelle-superfood-chef-winactie.html! Misschien leuk om te lezen? :-) Wij zijn ook dol op bloemkoolsoep!

      Verwijderen