dinsdag 12 januari 2016

Wat eten we vandaag: Romige spaghetti met kip en puntpaprika


Van gerechten die gezond zijn, maar niet te veel tijd kosten zijn, heb je er eigenlijk nooit genoeg! Deze spaghetti met roomsaus, kip en puntpaprika mag dus eigenlijk niet op je lijstje ontbreken! Ben je vegetarisch? Dan kun je de kip achterwege laten en bijvoorbeeld vervangen door brokjes feta of geitenkaas.









NODIG (2 personen):

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 zoete puntpaprika
  • Roomkaas
  • 1 kipfilet
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel basilicum
  • Peper / zout / olijfolie

HOE:

  • Kook de spaghetti volgens de verpakking met een snufje zout.
  • Snijd de kip in blokjes en bak deze in wat olijfolie, tot ze gaar en bruin zijn.
  • Maak de kip op smaak met peper, kurkuma, cayennepeper, zout en basilicum.
  • Maak de kastanjechampignons schoon (met een borstel) en snijd deze in partjes.
  • Was de puntpaprika en snijd deze in stukjes.
  • Bak de champignons ongeveer 5 minuten mee met de blokjes kip.
  • Voeg ook de puntpaprika en de roomkaas toe en verwarm kort mee.
  • Serveer de pasta met de roomsaus en garneer eventueel met wat parmezaanse kaas.


Bon appetit!

Liefs,

Robin 

1 opmerking: