NODIG (voor 2 porties):
- 450 gram pompoenblokjes
- 300 mililiter kokosmelk
- 80 gram havermout
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1/2 theelepel vanille
- 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
HOE:
- Kook de pompoenblokjes met een laagje water met de deksel op de pan. Laat het in ongeveer 15 minuten gaar stomen.
- Breng de kokosmelk samen met de havermout, de ahornsiroop, het kruidnagelpoeder en de vanille aan de kook in een apart pannetje. Kook het op middelhoog vuur terwijl je goed roert. Laat het geheel zachtjes ongeveer 10 minuten doorkoken.
- Roer het samen met de kaneel en speculaas- en koekkruiden met een lepel door elkaar. Zo behoud je kleine stukjes pompoen!
- Verdeel over 2 kommen en garneer met wat kokosrasp en lijnzaadjes.Voeg eventueel nog wat extra ahornsiroop toe voor wat extra zoetigheid!
Liefs,
Robin
Wat een goed idee om gewoon pompoen in je ontbijt te verwerken!
BeantwoordenVerwijderen