maandag 2 mei 2016

Meatless Monday: Broccolistamppot met zoete aardappel en feta

Vandaag in meatless monday een snelle stamppot van zoete aardappel en broccoli. Wij zijn dol op snelle maaltijden. De voornaamste reden hiervoor is dat we niet altijd zin hebben om na school of werk nog heel lang in de keuken te staan. Hoe sneller de maaltijd in elkaar zit hoe beter!

Broccoli

Broccoli is een familielid van bloemkool. Broccoli versterkt het immuunsysteem is heel gezond en zit vol vitamines zoals vitamine A, C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Daarnaast bevat de groente ook nog eens veel vezels, mineralen en aminozuur en helpt het om gifstoffen af te voeren.




Dol op stamppotten? Eerder maakten wij deze Italiaanse broccolistamppot.


NODIG (voor 2 personen): 
  • 1/3 plak geitenkaas
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 2 zoete aardappels
  • 300 gram broccoli
  • Scheutje (plantaardige) melk
  • zout/peper

HOE:
  • Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe.
  • Snijd ondertussen de zongedroogte tomaatjes in reepjes en verkruimel de geitenkaas. 
  • Giet de zoete aardappels en broccoli af. Voeg een scheut melk toe en pureer tot een stamppot. Maak op smaak met zout en peper.
  • Roer de geitenkaas en zongedroogde tomaatjes door de stamppot.
  • Verdeel over twee borden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten