zaterdag 9 juli 2016

Healthy hotspot: High-tea bij Hofje zonder Zorgen

Fris, gezond, home-made & vol passie. Dat is waar Hofje zonder zorgen voor staat. Alweer een tijdje geleden hebben wij hier midden in het mooie historische centrum van Haarlem genoten van een heerlijke high-tea. In Haarlem zijn er veel hofjes. In elk hofje ervaar je weer op een andere manier een oase van cultuur en rust. Midden in het centrum ligt het Proveniershofje. Grenzend aan dit hofje vind je de lunchroom Hofje zonder zorgen, liggend aan de winkelstraat, een perfecte plek om te genieten van een ontbijtje, lunch of high-tea!





Huiselijk, fris & licht!

Wat ons gelijk opviel was het mooie uitzicht vanuit het restaurant, kijkend op de binnentuin van het Proveniershofje. Hofje zonder zorgen heeft een huiselijke, frisse en lichte uitstraling en bevindt zich in een 15e eeuws monument midden in het historische centrum van Haarlem. De lunchroom ligt er vaak zonnig bij, vanwege de grote ramen met mooi uitzicht op het hofje. We werden vriendelijk naar onze tafel begeleid waar de high-tea tafels al gedekt waren!  De high-tea vindt plaats op vaste tijden, dus let er wel even op dat je de high-tea reserveert.



Home-made high-tea

Hofje zonder zorgen staat bekend onder zijn beruchte huisgemaakt high tea. De high tea start altijd met een soepje en vier hartige gerechtjes. Vervolgens wordt de high-tea afgesloten met vier zoete gerechtjes en daarbij wordt heerlijke biologische thee geserveerd in verschillende smaken. Onze high-tea begon met een tomatensoepje, een broodje met geitenkaas met walnoten, honing en vijgen, een muffin met pesto en tomaat, een groentequiche, wraprolletjes met zalm en kruidenkaas en Robin kreeg een salade met linzen, tomaat, komkommer en ui. Heel fijn dat er rekening gehouden kon worden met Robin haar noten-allergie! De high-tea werd afgesloten met een zoete gang, we kregen een worteltaart, bananenmuffin, scones, cheesecake, chocolade-taart en citroen-kwark taart. De bananenmuffin was geheel suikervrij, daar houden wij van! Wat was het allemaal lekker en wat zaten wij vol!



Een moment zonder zorgen

Eigenaressen Marja en Petra bezorgen je zoals ze zelf zeggen een 'moment zonder zorgen'. En dat lukt helemaal! Al jaren lang runnen zij met grote passie Hofje zonder Zorgen. Er wordt zorgvuldig gekozen voor een aantal biologische producten, zoals de koffie en thee, maar ook heerlijke home-made taarten, high-tea en verse soepen. Wat wij zo leuk vinden aan Hofje zonder Zorgen is dat vrijwel alles zelfgemaakt is, de producten vers zijn en er goed rekening wordt gehouden met allergieën! Wij komen zeker nog eens terug omdat we ook erg benieuwd zijn geworden naar al het andere lekkers op de kaart!



Benieuwd naar nog meer foto's? Bekijk deze hieronder!


Liefs,

Naomi








Geen opmerkingen:

Een reactie posten