maandag 1 augustus 2016

Meatless Monday: Linzenpasta met spinazie en cherrytomaatjes

Tegenwoordig vind je in de supermarkt niet alleen meer 'normale' pasta, maar ook pasta van boekweit, spelt of van groenten. De pasta is gemaakt van linzenmeel en bevat geen andere ingrediƫnten. Het is dus glutenvrij en geschikt voor vegetariers en veganisten. Daarnaast bevat het veel proteine en is het rijk aan ijzer en zink. Een ander voordeel aan de kooktijd van de pasta is maar 6 minuten wanneer je houdt van al dente. Heel kort en ideaal wanneer je een snelle maaltijd op tafel wil zetten. Ik vind de pasta qua smaak niet erg uitsprekend. Het is een fijn alternatief om eens af te wisselen tussen de verschillende soorten pasta en om aan eiwitten te komen.





NODIG (2 personen):
  • 150 gram linzenpasta (75 gram per persoon)
  • 400 gram spinazie
  • ca. 20 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels edelgistvlokken per persoon
  • 2 1/2 kop basilicumblaadjes
  • Uienpoeder
  • Knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie / Peper / Zout

HOE:
  • Kook de linzenpasta volgens de verpakking.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Halveer de cherrytomaatjes en bak deze samen met de knoflook- uipoeder en Italiaanse kruiden. 
  • Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot het geslonken is. 
  • Maak op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over twee borden en verdeel de spinazie en cherrytomaten hierover. Versnipper de basilicum en garneer met edelgistvlokken.

Eet smakelijk!

Liefs,

Robin 

1 opmerking: