NODIG (1 persoon):
- 75 gram risottorijst
- 250 ml groentebouillon
- 1 ui
- 100 gram gerookte zalm
- 250 gram champignons
- 2 handjes rucola
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- olijfolie / peper / zout
HOE:
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snipper de ui en bak tot deze zacht is.
- Voeg de risottorijst toe en bak mee tot deze glazig is. Blus af met een scheut wijn of groentebouillon. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe. Vergeet niet te blijven roeren.
- Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn gekleurd
- Snijd ondertussen de gerookte zalm in reepjes. Bak deze kort mee met de champignons.
- Voeg de edelgistvlokken bij de risotto wanneer deze gaar is. Roer goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst 2 handjes rucola toe en meng goed door elkaar.
- Verdeel de risotto op een bord en voeg hier het champignon-zalm mengels bij.
Eetsmakelijk!
Liefs,
Robin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten