maandag 19 september 2016

Wat eten we vandaag: couscoussalade met zalm, broccoli en feta

Van deze couscoussalade met zalm, broccoli en feta kun je best een extra grote portie maken. Hij is namelijk zowel koud als warm te eten en zo heb je meteen een lunch voor de volgende dag.


Broccoli

Broccoli is een soort van bezem voor je darmen. Het is het neefje van de bloemkool. Broccoli versterkt het immuunsysteem is heel gezond en zit vol vitamines zoals vitamine A, C, E, K, B1, B2, B3, B5, B6 en B11. Daarnaast bevat de groente ook nog eens veel vezels, mineralen en aminozuur en helpt het om gifstoffen af te voeren.





NODIG:
  • 200 gram broccoli
  • 75 gram (volkoren) couscous
  • 50 gram fetakaas
  • 1 zalmmoot met huid
  • 1/2 rode paprika
  • gedroogde munt
  • Olijfolie/peper/zout

HOE:
  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in ongeveer 6 tot 8 minuten gaar.
  • Schraap de schubben van de huid met een mes. Smeer de huid van de zalm in met wat olijfolie en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Laat de zalm op halfhoog vuur ongeveer 6 minuten bakken. Ondertussen niet aankomen! Zet het vuur laag en draai de zalm om. Laat het zachtjes doorgaren. 
  • Snijd ondertussen een halve paprika in kleine blokjes.
  • Meng de gedroogde munt door de couscous en maak op smaak met een scheutje olijfolie en paper en zout. 
  • Pluk de zalm en meng deze samen met de kleine broccoliroosjes en paprika door de couscous.
  • Verbrokkel de feta over de couscous
Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten