zaterdag 1 oktober 2016

De mooiste terrassen van Amsterdam: DOK

De zomer is helaas alweer voorbij maar we zien dat het volgende week toch weer lekker zonnig wordt. Perfect om op het leuke terras te zitten bij DOK in Amsterdam. Bij DOK Amsterdam vind je alles onder één dak: eten, drinken, feestjes, yoga, zand en ultiem vermaak voor de kinderen. Het is een familievriendelijke plek vlakbij de Houthavens van Amsterdam waar je kan ontsnappen uit de drukte van de stad en kunt genieten van de gezelligheid, rust, fijne muziek en goed eten. Op een hete warme dag in augustus brachten wij een bezoekje aan deze gezellige hangout. Hier heb je een ultiem vrij buitengevoel, een plek waar je uren kunt vertoeven!





Zorgeloos op stap met de kids

Wat wij zo leuk vinden aan DOK is dat het zo familievriendelijk is. Hier kun je gerust een hele middag heen met je kinderen en hoef je niet continu naar ze om te kijken. Er zijn genoeg speelmogelijkheden en de hele plek ligt vol met zand, dus je kunt met een gerust hart je kinderen laten spelen! Er is een speciaal ingerichte speelhoek, een grote mooie trampoline en een leuk speelhuisje, dus genoeg vermaak voor de kids, waardoor je als ouder zorgeloos op stap kunt. Je ontsnapt hier echt even uit de drukte van de stad, maar hebt toch een heerlijk buitengevoel.


Een gevarieerde menukaart

Bij DOK kun je terecht voor lunch, borrel en diner. Wij vonden de menukaart zeer gevarieerd met ook veel healthy opties. De lunchkaart bevat veel lekkere broodjes, zoals het broodje gegrilde groenten en hummus (aanrader!) en daarnaast de bekende flammkuchen. Wij namen de flammkuchen met zalm, kappertje en lente-ui, een heerlijke combi. Verder hebben ze bij DOK ook lekkere salades, zoals een salade met geitenkaas, vijgen, walnoten en honing. Naast lunch kun je hier ook terecht voor de borrel, met daarbij ook de 'niet-zo-standaard borrelhapjes, zoals een plankje met huisgemaakte mezzes en dipjes! De diner-kaart bestaat uit afwisselende gerechten, van pasta's tot salades en Marokkaanse tajine-gerechten. Wij zijn echt super benieuwd naar de tajine Marrakech met gestoofd lamsvlees, courgette, pruimen & brood.



DOK tijdens ADE

DOK is niet alleen leuk voor overdag maar ook 's avonds kun je je hier prima vermaken. Zo zijn er regelmatig leuke feestjes met dj's, waarbij je tot 's nachts met je voeten in het zand kunt dansen.
Tijdens het komende Amsterdam Dance Event wordt het Michelin sterrenrestaurant The Jane van Sergio Hermann en Nick Bril geopend bij DOK. The Jane is een 2-sterren restaurant in Antwerpen dat op veel bucketlist staat. Je hoeft nu niet meer naar Antwerpen te reizen om toch te genieten van de hemelse gerechten van Chef Bril, want het kan nu bij DOK! Wil je dit niet missen? Je kunt hier tickets scoren voor deze leuke feestjes!


Conclusie

DOK Amsterdam is echt een plek om even op te laden in een ongedwongen sfeer. Ondanks dat DOK vrij centraal ligt, heb je echt het gevoel even weg te zijn uit de stad. Je kunt hier de hele dag chillen met vrienden terwijl je geniet van lekker eten, drinken en muziek. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals feestjes, openlucht-bioscoopavonden en yoga. Voor kids is dit de ideale plek om te spelen. Het eten is naar onze mening heerlijk bij DOK en de sfeer is goed! Wij zijn enthousiast en komen hier zeker vaker nog terug.



Wil je meer foto's zien van DOK? Check onder deze blog nog meer foto's voor een goede impressie.

Naomi





Geen opmerkingen:

Een reactie posten