zaterdag 8 oktober 2016

Gezond tussendoortje: Kruidige speltcake met bosbessen en banaan - done

Met deze kruidige en smeuige speltcake waan je je even in het Midden-Oosten. Drup er voor wat zoetigheid een paar druppels honing over deze suikervrije cake. Deze speltcake blijft een beetje kleverig en heeft wat weg van de Surinaamse spekkoek (love it!). Het is lekker kruidig en zonder toegevoegde suikers. De zoetheid komt van de bosbessen en banaan. Snijd het in 16 stukjes en drink er een lekkere kop muntthee bij.









NODIG:
  • 125 gram volkoren speltbloem
  • 4 eieren
  • 110 gram boter op kamertemperatuur
  • 120 milliliter (plantaardige) melk
  • 125 gram ontdooide of verse bosbessen
  • 2 kleine bananen
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

HOE
  • Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een brownie bakblik in en bekleed de binnenkant met bakpapier.
  • Mix de boter, merg van het vanillestokje en een snuf zout tot een romig mengsel. 
  • Voeg de eieren een voor een toe en mix dit goed door.
  • Meng de speltbloem, wijnsteenzuurbakpoeder en de specerijen door het beslag. Voeg vervolgens de melk toe en meng nogmaals kort door. 
  • Snijd één banaan in plakjes en spatel deze samen met de bosbessen door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Snijd de andere banaan ook in 16 plakjes en verdeel deze over de bakvorm.
  • Bak de cake in 30 tot 40 minuten gaar. Neem de cake uit de oven en laat deze aftellen. Druppel wat honing over de cake en snijd in 16 stukjes.
Liefs,

Robin

1 opmerking: