zondag 6 november 2016

#27 Persoonlijk Photo Diary: foodpost, Ibiza voorbereidingen & etentjes!

Hi Guys! Het is bijna zover: IBIZA! Om alvast in de Ibiza stemming te komen even een leuke foto van ons op Ibiza afgelopen zomer. Wij hebben echt ontzettend veel zin in onze kookworkshop en zijn nu druk bezig met de laatste loodjes van de voorbereiding, want volgende week dinsdag 15 november vliegen wij alweer naar het prachtige eiland. Deze week werkten we hard aan de laatste loodjes, ontvingen we veel foodpost en aten we weer heerlijke dingen. Kijk jij mee met onze week in foto's?





Vorige week zondag heb ik (Naomi) heerlijk in de keuken gestaan met mijn vriend Levi. Hij is echt een pro in sushi maken. We verrasten de oom en tante van Levi met heerlijke home-made sushi!

Cripsy Chicken sushi met avocado!

Mmmmm zo heerlijk dit!

Nog maar 1 week! Wij kunnen niet wachten om terug te gaan naar IBIZA! 

Zondag maakte Robin een heerlijke zeebaars uit de oven in een saus van ui, knoflook, tomaten, vermouth en saffraan met gebakken cherry tomaatjes en gekleurde paprika’s voor haar ouders. Een typisch Spaans gerecht want de Spaanse keuken kenmerkt zich echt door het gebruik van knoflook, tomaat, paprika en saffraan. Heel geslaagd, want zelfs Robins vader die niet dol op vis is, vond het erg lekker! 

Maandag hadden we een leuke meeting in Utrecht. Robin ontbeet met een smoothie met granaatappel en spinazie in de trein. 

's Middags werkten we de hele dag super hard bij Mr. Sister bij centraal station! 

We aten o.a een heerlijk soepje van wortel en gember!

Daarbij nog wat zoete aardappelfriet en brood met dipjes! Vinden jullie deze schaaltjes ook zo cute?

Dinsdagavond had Naomi samen met haar vriendin Nienke een proeflesje yoga in Zaandam. Helemaal zen daarna!

Foodpost #1 Pompoensoep van Kromkommer. Zij gebruiken groenten die niet meer geschikt zouden zijn voor verkoop in supermarkten, maar welke je nog prima kunt eten. Wij zijn heel benieuwd naar dit soepje. 

Pakketje #2. ERU heeft een nieuwe smeerkaas: ERU Balans Bieslook. En die kregen we opgestuurd in dit te gekke pakket. Zoveel leuke spulletjes gehad, wauw. Het blijft gek dat je dat allemaal 'zomaar' krijgt...

Hebben jullie onze blog al gelezen over Ohmyguts? Zij bezorgen heerlijk gezonde maaltijden in omgeving Zaanstad en wij zijn fan. Deze zoete aardappelgnocchi was echt heerlijk!

Dit heerlijke Italiaanse gerecht met kalfsschenkel is ook deze week online gekomen. Bekijk hier het recept. 

Nieuwe creatie in de keuken. Gnocchi uit de oven met arrabiata kip en gegrilde groenten.

Robin lunchte met een salade met spelt, linzen en paprika en courgette op haar werk.

Woensdagavond waren we uitgenodigd om het 1 jarig bestaan van Al Ninèn te komen vieren. Even op de foto met de Italiaanse eigenaar.

Het team van Al Ninèn!

Mmm parmezaanmousse met truffel, heeeel lekker maar wel machtig!

Alles stond in het teken van truffel deze avond.. deze pasta was of course met.. truffel

Even een snap maken, moet ook gebeuren..

Naomi at bij Exki nog even een toetje. Dit was heerlijk. Een peren-pastinaak mousse met rozijntjes, citroen en lijnzaad.

Arla SKYR heeft een nieuw yoghurtje, met bosfruit. 0% vet en rijk aan eiwit. Ze werden uitgedeeld op het station en Naomi vond hem heerlijk!

Even een halve liter pompoensmoothie wegtanken voor de vitamientjes!

Robin had nog veel paprika's over en maakte hier een lekkere paprikasoep met zoete aardappel van. Ook handig om mee te nemen in een thermosfles naar je werk als lunch. 

Wij schreven een blog over een geweldig Mediterraans restaurant in de Pijp: Oresti's Taverna. Het was zo lekker! 

Wauw.. wegzwijmelen van de prachtige finca Can Montroca waar we over iets meer dan een weekje zitten.. 

Brrrr, wat is het de afgelopen dagen herfstig weer met flinke buien. Robin maakte deze heerlijk zuurkoolstamppot met zoete aardappel! 

Foodpost #3. De nieuwe smaak van Tony's Chocolony melk kaneelbiscuit! 

Gister had Naomi een babyshower voor de zus van haar vriend, die over 1 maandje een kindje krijgt. Zo leuk om babyfoto's te raden!

Er was zooooooooveeel eten! Naomi zat zo propvol dat dit haar ontbijt, lunch én avond eten was.. Niets meer gegeten daarna.

Dit was onze week! Komende week is Naomi heel druk met tentamens, gaan we volgend weekend nog even flink veel voorbereidingen doen voor Ibiza en gezellig koken met onze moeders. Wat zijn jullie plannen?

Liefs,

Robin & Naomi

1 opmerking:

  1. Fantastisch hoe krijgen jullie dit allemaal voor elkaar ! Wat zien de gerechten er stuk voor stuk grandioos & professioneel uit! Tja dat zijn jullie inmiddels ook! koks met sterren althans in mijn ogen verdienen jullie die DIK! Kan me voorstellen dat de oom & tante van Levi blij verrast waren met al deze heerlijkheden voorgeschoteld mogen krijgen als prachtige dank op een week op hun fantastische woonboot te mogen verblijven. Ook de vader van Levi ja wist je nog wel; wat je at....want die meiden & je zoon kunnen er wat van! Super dat het lekker gesmaakt heeft & jij voortaan vis lust! & lieve meiden deze blog was aan mijn aandacht ontsnapt maar inmiddels hebben jullie op deze prachtige Finca Con Montroca verbleven keihard gewerkt & genoten van jullie leuke gasten die met smaak daarvan genoten & de kook workshop ook zo,n fantastisch leuk succes was, heb gisteren alle filmpjes & foto,s gezien & onwijs mee...genoten van jullie prachtige onderneming! Wat een grandioos succes!Zo te horen van alle leuke reactie,s van jullie gasten smaakt het naar Meer! Hoop dat deze tante hihi haar helpende handen want decoreren kan ik grinnik grinnik er ooit bij kan zijn! Al moet ik een euro per week inleveren ooit ga ik dit meemaken want m,n eigen nichtje & haar lieve vriendin Robin wil ik natuurlijk ooit zelf in actie zien & stiekem ook zo verwend worden haha, Hoop datr jullie nog heel veel mooie ontwikkelingen gaan mee maken het kan al haast niet op...dit jaar jullie eigen agenda in de winkel...samenwerking met div bedrijven ..reverentie,s uit mogen geven van div restaurant,s & leuke samenwerking met andere food bloggers...mogelijk vergeet ik nog wat te vermelden maar wat zijn we ontzaglijk blij voor jullie beiden... een KROON OP JULLIE HARDE WERKEN! Chapeau! Proficiat ! Van harte!!! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen