dinsdag 14 februari 2017

Gezond tussendoortje: Kaneel-rozijnen haverkoeken

Je herkent het vast wel. De drang naar zoetigheid. Toch weten we allemaal dat de meeste zoete dingen (lees: koekjes, taart, muffins) niet erg gezond voor je. Om toch te kunnen genieten zonder schuldgevoel hebben wij deze alternatieve en heel gezonde koekjes gemaakt van havermout. De koekjes zijn zeer makkelijk en snel te maken!










NODIG (4 koeken):

  • 200 gram havermout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 banaan
  • 2 verse dadels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel vanille
  • handje rozijnen

HOE:
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Verpulver de havermout tot havermeel met een staafmixer. Voeg de bakpoeder, kaneelpoeder en vanillepoeder toe en meng het geheel door elkaar. 
  • Pureer in een aparte beslagkom de banaan, de pitloze dadels en een eetlepel kokosolie tot een gladde massa.
  • Meng het havermeel en het banaan-dadelmengsel goed door elkaar met een lepel tot er een glad deeg ontstaat. 
  • Spatel voorzichtig de rozijnen door het deeg en draai van het deeg vier gelijke bolletjes.
  • Leg de bolletjes met ruime tussenafstand op een met bakpapier beklede bakplaat. En druk met een natte, koude lepel tot havermoutkoeken.
  • Bak de koeken in ongeveer 15 รก 20 minuten gaar.
  • Geniet van je gezonde tussendoortje! 

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen