woensdag 29 maart 2017

Hotspot in Amsterdam: Jackson DuBois - done

 Jackson DuBois is gevestigd aan het Spui in Amsterdam. Hier worden de beste herinneringen van zijn wereldreis geserveerd en vind je bijzondere dranken en street food dishes van over de hele wereld. Naast streetfood vind je ook authentieke recepten en heel veel raw & vegan gerechten. Samen met een vriendin testte ik de vegan kaart uit.


Smakelijke herinneringen van alle continenten

Dimlichtjes, grote bloemen en kaarsjes... Het eerste wat opvalt als je binnenkomt is het interieur: donker, warm en stoer ingericht. Al vanaf binnenkomst zorgde deze warme sfeer ervoor dat we ons direct op onze gemak voelden en daar hielp de hartelijke ontvangst van het personeel zeker ook bij. We kozen een tafeltje aan het raam en werden direct warm welkom geheten met de vraag of we misschien zin hadden in een verwarmende cocktail. We drinken beide niet veel alcohol, maar een non-alcoholische cocktail lustten we wel. Als snel werd er een heerlijke customized warme gember-mocktail voor onze neus gezet. Hierna omgedoopt tot The Robin; met gember, sinaasappelschil, kaneel en nog wat geheime ingrediƫnten.


Raw & Vegan 

Het menu van Jackson Dubois heeft naast een uitgebreide bijzondere drankenkaart en verschillende streetfood dishes ook een uitgebreid menu met raw & vegan gerechten.  Wij lieten ons verassen door de chef en we kregen een drie gangen menu.
"Mijn naam is Jackson Dubois en ik heet je van harte welkom in mijn bar aan het Spui in Amsterdam, waar ik de beste herinneringen van mijn wereldreis serveer. Ik ben ervan overtuigd dat je een cultuur alleen kunt begrijpen door ‘m te proeven en dat heb ik vanaf mijn achttiende gedaan. Ik heb bijna alles gezien, het meeste geproefd en het beste onthouden. In mijn bar aan het Spui geniet je van smakelijke herinneringen van alle continenten."

Nog genietend van de lekkere customized warme gember-mocktail, kregen wij het voorgerecht voorgeschoteld. Een (nogal grote!) quinoa salade met een dikke hummus die we ook wel thuis zouden willen hebben staan. De salade was simpel, maar toch heel lekker! Het wordt geserveerd in leuke houten schaaltjes die perfect bij het gerecht passen. We kregen maar liefst twee hoofdgerechten om te proeven. Een vegan lasagna gemaakt van pompoen, courgette, zoete aardappel, gegrilde paprika en een huisgemaakte tomatensaus.  Heel erg lekker. Ook kregen we een linzenrisotto die lekker en en vol van smaak was. De risotto proefde zelfs een beetje naar gehakt, terwijl er geen vlees in zat. Ook al zaten we op dat moment propvol, plaatsmaken voor een toetje was een must. We kregen van de gezellige en vriendelijke bediening twee aanraders te horen en die nagerechtjes hebben wij ook besteld. Hiervan was de chocolademousse met vruchtjes zeker een favoriet! Deze vegan chocolademousse is gemaakt van het vocht van kikkererwten en donkere chocolade. HEMELS. Echt onze lievelings. Daarnaast hadden we ook de American Threesome dat bestaat uit een mini donut, een homemade magnum en marshmallow. Niet vegan, maar wel erg lekker!



We zijn ontzettend verwend door het personeel van Jackson DuBois en niet alleen wij maar iedereen werd door hen verwend. Wat een ontzettend gastvrij en leuk personeel loopt hier rond. Ze besteden persoonlijke aandacht aan iedereen, denken mee en zorgen ervoor dat iedereen zich thuisvoelt. Een service die je niet overal tegenkomt. Het eten was heel lekker en er staan leuke verassende opties op het menu die goed inspelen op de huidige trends. Het is fijn dat je ergens uit eten kunt gaan waar iedereen wordt bediend. Niet alleen de vleesliefhebber,  maar ook de vegetariĆ«r en zelfs veganisten kunnen hier genieten van een heerlijke avond in een onwijs tof restaurant!
Bar Jackson Dubois deelt vanaf 18.00 uur de mooiste herinneringen van een wereldreiziger aan het Spui 10 in Amsterdam. Ook na 12'en kun je nog terecht in de stijlvolle bar met champagnes, speciaalbieren, cocktails en lekkere streetfood bites.

Jackson Dubois is van woensdag t/m zaterdag geopend. 
Liefs,

Robin






Geen opmerkingen:

Een reactie posten