maandag 28 augustus 2017

Aubergine-kokoscurry - done

Deze curry maak je zelf van scratch af aan. Dit betekent dat je ook verschillende kruiden en specerijen nodig hebt. Ga eens langs bij de Toko of bij een Turks winkeltje, daar verkopen ze veel buitenlandse winkelwaar. Ik vind het heerlijk om daar rond te snuffelen. Daarnaast gebruiken we in het recept aubergines. Aubergines zijn gezond, want ze bevatten opvallend veel vezels, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn ze vet-, koolhydraat- en glutenvrij. Het recept voor deze aubergine-kokoscurry is van Jamie Oliver.








NODIG (4 personen):

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 aubergines
  • 3 centimeter gember
  • 3 knoflooktenen
  • 1 witte ui
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 12 verse currybladen
  • gedroogde chilivlokken naar smaak
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 theelepels garam masala
  • 400 milliliter kokosmelk

HOE:

  • Verhit de zonnebloem olie in een wokpan.
  • Was de aubergines en snijd in blokjes. Bak ze 6 tot 8 minuten tot ze rondom goudbruin zien. Zet ze vervolgens in een aparte kom weg.
  • Rasp de gember en knoflook en snipper de witte ui fijn. 
  • Verhit nog een eetlepel zonnebloemolie in de wokpan en voeg het komijn- en de mosterdzaadjes toe. Verhit deze tot ze gaan 'poppen'.
  • Voeg vervolgens de currybladen en de gedroogde chilivlokken toe en bak mee tot de currybladeren krokant zijn. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de gesnipperde ui en 1/2 theelepel zout toe en zet het vuur laag. Bak mee voor 5 tot 7 minuten. 
  • Voeg al roerende de tomatenpuree, garam masala en kokosmelk toe. Breng aan de kook en voeg ook de aubergine toe. Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten doorkoken of tot de aubergine zacht is.
  • Serveer met rijst, naanbrood of papadums.

Eetsmakelijk!

Liefs, Robin

Inspiratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten