maandag 14 augustus 2017

Healthy Hotspot: Dignita Hoftuin

Wij zijn dol op ontbijten en in Amsterdam stikt het gelukkig van de leuke ontbijt hotspots waar je lekker, maar ook gezond kunt ontbijten. Wij noemen iets een leuk ontbijttentje wanneer er een relaxte sfeer hangt, de producten vers zijn en het eten met aandacht en liefde wordt gemaakt. Wil je genieten van all-day-brunch in een prachtige tuin achter de Hermitage? Dat kan bij Dignita Hoftuin.









All day brunch

Dignita Hoftuin is gevestigd in een prachtige tuin achter de Hermitage. Naast een prachtige lichte ruimte met enorm veel ramen, hebben zij ook een zonovergoten terras waar je uren in de zon kunt vertoeven. Hier kun je de hele dag genieten van een (h)eerlijke brunch. Bijna alles is huisgemaakt met verse, eerlijke ingrediƫnten. Het menu en de gerechten zijn zo samengesteld dat de ingrediƫnten zo eerlijk en het liefst zo lokaal mogelijk verkregen zijn. Ook op ethisch vlak zetten zij zich in.
Dignata maakt deel uit van het Not For Sale, een internationale organisatie die zich inzet voor reintegratie op werkgebied en in de samenleving.  Zij doneren maar liefst 100% van de winst aan dit goede doel. Hoe tof!


Ambachtelijk en huisgemaakt

Als je binnenkomt vallen de heerlijke (ook vegan) taarten, de versgebakken croissants en de cupcakes die in de vitrine staan direct op. Wij kozen een plek bij het raam en bestelden beiden een verse juice. Dignita heeft een kaart waar het water je bij in de mond loopt. Op de All Day Brunch kaart staan mega lekkere zoete en hartige opties. Denk aan Amerikaanse pannenkoeken, broodje avo, eggs benedict of (plantaardige) yoghurt met huisgemaakte, krokante granenmuesli. Daarnaast hebben ze diverse huisgemaakte (vegan)taarten, ambachtelijk huisgemaakt brood en versgebakken croissants.



Stiekem wilden we alles van de kaart wel uitproberen en uiteindelijk koos Robin voor een veganized ontbijt met huisgemaakt brood, geroosterd & beladen met gekruide en gegrilde courgette, verse munt en oregano. Naomi koos voor de courgette & kikkererwtenfritter. Courgette en kikkererwten pannenkoekjes geserveerd met mint yoghurt, gegrilde halloumi kaas, gepocheerd vrije uitloop ei, cashew kruidenmix & een reepje verse avocado geserveerd in een pannetje. Beide brunchgerechten waren ontzettend lekker. Je proeft dat er met goede verse producten wordt gewerkt en dat het vers gemaakt is. Goede porties en vol van smaak!



Bij Dignita weten ze hoe lekker all-day-brunch kan zijn. Daarnaast is ook de manier waarop zij ondernemen inspirerend te noemen. Nu wij een tipje van de kaart hebben geproefd, willen we meer. Wij komen zeker terug om de taarten te proeven en de Amerikaanse pannenkoeken of misschien toch wel de yoghurt met huisgemaakte, krokante granenmuesli ;-).

Je kunt Dignita bezoeken op Nieuwe Herengracht 18A. Dignita heeft nog een vestiging in Amsterdam: Dignita Vondelpark op Koninginneweg 218H. Liever afhalen? Alle gerechten kun je ook afhalen op de vestiging.

Bekijk hieronder nog meer foto's van Dignita!

Liefs,

Robin







Geen opmerkingen:

Een reactie posten