woensdag 30 augustus 2017

Smoothiebowl met frambozen en spinazie

In de zomer is een smoothiebowl een welkome frisse afwisseling op mijn normale havermout ontbijt. Het is ideaal om te maken en je kunt er allerlei soorten groenten en fruit in verwerken. Deze smoothiebowl is gemaakt met frambozen en spinazie en daarnaast heb ik verschillende toppings gebruikt. De bowl is ontzettend vullend en voedzaam en als je geen grote eter bent, kun je van deze bowl makkelijk twee keer eten. Voor mij is het de ideale manier om tijdens mijn ontbijt al een dosis groenten binnen te krijgen.

Basis smoothiebowl

Bij een smoothiebowl kun je de volgende eenheden aanhouden: 1 banaan, 150 milliliter vocht (melk, yoghurt, kokoswater), 150 gram bevroren fruit en eventueel 100 gram groente. Haal het diepvriesfruit pas vlak voor gebruik uit de vriezer voor een extra stevige bowl. Daarnaast heb ik lekker veel verschillende soorten toppings gebruikt. De toppings in dit recept zijn maar een voorbeeld maar denk aan stukjes fruit, noten, zaden, pitten, gedroogd fruit of cacaonibs.

NODIG (1 kom): 

  • 1 banaan
  • 150 milliliter kokoswater
  • 150 gram diepvries frambozen
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels havermout

Toppings

  • 1 theelepel lijnzaad
  • 1 theelepel hennepzaad
  • 1 theelepel kokossnippers
  • 1 eetlepel gedroogde cranberries 
  • 1/2 kiwi
  • 2 eetlepels diepvries rood fruit

HOE:

  • Laat de havermout ongeveer 10 minuten wellen in het kokoswater.
  • Doe de banaan, spinazie en kokoswater met havermout in een blender. Blend tot een egale homogene massa.
  • Voeg al draaiende de diepvriesframbozen toe tot deze helemaal meegeblend zijn.
  • Schenk in een kom en garneer met verschillende toppings naar keuze.
Heerlijk! 

Liefs,  Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten