donderdag 17 augustus 2017

Vegan hotspots in Lissabon

Ga jij binnenkort naar Lissabon? Al eerder hebben wij leuke hotspots in Lissabon op een rijtje gezet. In deze blog vind je een aantal leuke vegan hotspots.


Lissabon

Lissabon stond al lang op mijn verlanglijstje om een keer te bezoeken. De stad is gebouwd op heuvels aan de Taag. Neem vooral een goed paar schoenen mee, want je zult behoorlijk wat gaan klimmen.

Lissabon bestaat uit verschillende wijkjes die allemaal hun eigen charme hebben. Vergeet vooral niet om de beroemde Pastéis de Belém te proeven.  Deze typische Portugese specialiteit mag je echt niet overslaan. Het is helaas niet vegan, maar voor de niet-veegans onder ons is het een aanrader. Je vind dit lekkere zoete gebakje in de wijk Belém met mooie tuinen, gebouwen & parken (waaronder Torre de Belém).

Ook is het leuk om een ritje te maken met het oude trammetje door de populaire wijken als Graça en Mouraria, de heuvel op, waardoor je dit niet hoeft te lopen. Neem tram 28 vroeg in de ochtend op Praça Martim Moniz om de lange rijen te vermijden en verwonder je over de prachtige stad!

Loop ook 's avonds een keer langs de Taag, toevallig kwamen wij langs een klein buitenfeestje met DJ. Onwijs gezellig!

In Lissabon barst het van de leuke eettentjes, maar de volgende zijn echt een aanrader voor vegans en niet-vegans.

Liquid

Dit eettentje zit verstopt in een drukke winkelstraat. Bij Liquid kun je terecht voor juices en smoothies, maar ook andere lekkernijen zoals taartjes, salades en hartige taarten. De producten worden gemaakt met seizoensproducten en het liefst lokaal en organisch geteeld. Er wordt gebruik gemaakt van groenten, fruit, kruiden, noten en zaden om zo het lichaam optimaal te voeden en te ondersteunen bij het ontgiften. Wij haalden een stukje pompoentaart en een bietensmoothie en aten het buiten op, het tentje is namelijk echt inimini en voornamelijk gericht op afhalen.
Rua Nova Do Almada 45



PSI - Restaurante Vegetariano

PSI is een van de eerste vegetarische restaurants in Lissabon. Het is 15 jaar geleden geopend door een voormalig arts. Het is gevestigd in een verlaten park en gebouw heeft rondom glas, waardoor het een prachtig lichte ruimte is. Daarnaast is er ook voldoende ruimte om buiten te zitten. De gerechten zijn geïnspireerd op verschillende Internationale keukens waarbij smaak, ingrediënten en kooktechnieken met elkaar gecombineerd zijn. Er staan veel vegan gerechten op de kaart en daarnaast kan er rekening worden gehouden met verschillende diëten. Wij namen een veganistische curry met seitan en genoten van de live muziek. Reserveren is een pre. 
Rua Doutor Almeida



Os Tibetanos

Het oudste vegetarische restaurant in Lissabon is geïnspireerd op de Tibetaanse cultuur. Niet alleen heeft Os Tibetanos een Tibetaanse vibe ook serveert het typisch Tibetaanse gerechten. Ze hebben een uitgebreide kaart met vegetarische en veganistische gerechten met internationale invloeden. Hier kun je zowel binnen als overdekt buiten zitten en genieten van de waterval. Wij kozen voor het dagmenu met een bord vol groenten en zilvervliesrijst voor maar €8,00 en verschillende tibetaanse hapjes zoals pasteitjes met seitan en groenten en Tibetaanse broodjes. Ontzettend lekker! 
Rua do Salitre 115




In Bocca Al Lupo

Bij in Bocca Al Lupo heb ik de lekkerste veganistische pizza, met 'kaas' gemaakt van lupine, ooit gegeten. Hier kun je genieten van organic pizza's met de beste seizoens producten geïmporteerd uit Portugal en Italië.  Ze hebben diverse vegetarische, veganistische en glutenvrije pizza's. In Bocca Al Lupo heeft een heeft een toffe industriële uitstraling en heeft een gave open keuken waarbij je kunt zien hoe jouw pizza in een traditionele steenoven wordt gebakken. Naast ontzettend lekker eten, kun je er ook een aantal producten kopen die je in het restaurant kunt proeven. Een aanrader in Lissabon!
P.S. Loop eens door het wijkje heen. In Bocca Al Lupo zit naar mijn mening in een van de leukste wijkjes van Lissabon! 
Rua dos Prazeres 10





LostIn

Bij LostIn kun je genieten van een prachtig uitzicht over Lissabon. Het café heeft een prachtig terras met loungebanken met een setting die is geïnspireerd door India. Naast een lekker drankje kun je hier gedurende de dag ook terecht voor lichte maaltijden en hapjes. 
Rua Dom Pedro V 56m





The Therapist

The Therapist is gevestigd op het terrein van LX Factory, een afgelegen industrieterrein met heel veel creatieve bedrijven, verschillende cafés, shops en op zondag een rommelmarkt. Bij The Therapist vind je diverse veganistische gerechten op de dagelijks afwisselende kaart. Ze maken geen gebruik van melkproducten en geraffineerde suikers en gebruiken zoveel mogelijk biologische en lokale producten. Ik at hier heerlijke wortelsoep, een wrap caponata met een kleine salade en dronk een verse juice met gember. Ontzettend lekker! 
Rua Rodrigues de Faria 103






Pachamama

Bij Pachamama gebruiken ze biologische en locale producten om gerechten te maken die bijdragen aan de duurzaamheid van ons ecosysteem. Hier vind je healthy, biologisch, good food'.  Bij Pachamama worden de gerechten gemaakt met organische geteelde producten. Alles wordt zelf gemaakt van het brood tot de juices tot de gebak. Ik at hier een heerlijke vegan pompoenrisotto, onwijs lekker en vol van smaak. Ook bakken ze hier zelf brood en serveren dit met verse dips en spreads. Daarnaast is de inrichting prachtig: prachtige muurschilderingen, veel planten en vers fruit en groenten in leuke houten kratjes. Een aanrader! 
Rua António Maria









Time Out Market

Wat de Foodhallen zijn voor Amsterdam is Mercado da Riberia (of ook wel Time out market genoemd) voor Lissabon. Hier vind je een ruim aanbod van goede kwaliteit eten onder één dak. Allemaal verschillende ondernemers verkopen hier van alles: van sushi tot typische Portugese specialiteiten, van de meest lekkere soorten taarten tot Aziatische wokgerechten. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik genoot hier van een verse groentensoep (heerlijk) en vers gesneden patatjes. Neem hier zeker een kijkje, want het is een walhalla voor foodies!
Rua de Ribeira Nova 34-62





Geniet ervan!

P.S heb jij nog leuke must visit tentjes in Lissabon? Wij zijn benieuwd.

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten