NODIG (voor 1 persoon):
- 30 gram speltmeel
- 50 gram havermout
- 4 eetlepels rabarbermousse
- 100 ml rijstmelk (of ander melksoort)
- 1 eetlepel kaneel
- 1 banaan
- evt kokosbloesemsuiker of honing
HOE:
- Verwijder de onderste harde stukken den resten blad aan de bovenkant van de rabarber.
- Spoel de stelen af on der kraan en snijd ze in kleine stukken.
- Kook de rabarber in 2 eetlepels water.
- Het is gaar als de stukken in vezels uit elkaar vallen.
- Reken op een kooktijd van ongeveer 8-10 minuten.
- Voeg er eventueel (kokosbloesem)suiker of honing aan toe om het wat zoeter te maken.
Voor het ontbijtje:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de speltmeel en havermout in klein rond ovenschaaltje en meng met de rijstmelk en de kaneel.
- Snijd een halve banaan in plakjes en spatel deze door het mengsel.
- Spatel de 4 eetlepels rabarbermousse ook door het mengsel.
- Snijd de andere banaan ook in plakjes en leg deze bovenop het mengsel.
- Garneer met nog wat havervlokken op het mengsel.
- Zet je havermoutje in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
Eet smakelijk!
Liefs,
Naomi
Geen opmerkingen:
Een reactie posten