donderdag 14 juli 2016

Gezond ontbijtje: Speltpannenkoeken met aardbei

Zoals jullie inmiddels wel weten zijn wij dol op ontbijten. We proberen zoveel mogelijk te variëren en niet elke dag 'saai' aan een smoothie of een bak havermout. Pannenkoekjes zijn momenteel erg favoriet en ook daarin variëren we. Eerder deze week stond er al een recept voor banaan-ei pannekoekjes op de blog en deze keer maken wij simpele speltpannenkoeken. Je kunt hier eindeloos variëren met fruit. Wij kozen deze keer voor verfrissende zomerse aardbeien, één van onze favoriete fruitsoorten! Je kunt de pancakes zo dik of dun maken als je zelf wilt!







NODIG (voor 3 pannenkoekjes):

  • 115 gram speltmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 eetlepels kokosolie/roomboter (1el gesmolten en 1 om in te bakken)
  • snufje zout


HOE:

  • Meng in het kom de droge ingrediënten (bakpoeder, speltmeel en zout)
  • Klop het ei los in een andere kom en meng dit met de melk en gesmolten boter/olie
  • Voeg vervolgens de vloeistof aan het speltmeel toe en roer alles goed door tot een dik beslag
  • Smelt nu een beetje kokosolie/roomboter in een koekenpan en giet wat beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes langzaam zodat ze de tijd krijgen ook aan de binnenkant gaar te worden.
  • Serveer de pannenkoeken met fruit, zoals aardbeien!

Hoe eet jij jouw pannenkoekjes altijd?

Liefs,

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten