vrijdag 2 september 2016

Wat eten we vandaag: Ovenpasta met broccoli en kaassaus

Dit recept vond ik op de website van Kayla Itsines. Zij helpt vrouwen  bij het bereiken van een bikini body op de meest efficiënte en effectief mogelijke manier. Daarnaast deelt ze op haar blog ook recepten. Ik eet vaak pasta, maar ik maak niet zo vaak pasta uit de oven. Door je pasta in de oven te verwarmen, zorg je ervoor dat het een lekkere bite krijgt. Wat ook een plus is aan het recept is dat je je kaassaus zelf van mozzarella maakt! Lekker!








NODIG (2 personen):
  • 100 gram volkoren pasta 
  • 1 grote stronk broccoli 
  • 1 eetlepel volkorenbloem (bijvoorbeeld speltbloem)
  • 160 ml plantaardige melk
  • ½ theelepel gedroogde oregano 
  • 50 gram mozzarella 
  • Peper / zout / olijfolie

HOE:
  • Verwarm de oven op 180 graden voor en vet een ovenschotel in met wat olijfolie
  • Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. 
  • Was de broccoli en snijd de roosjes af. Kook de laatste 4 á 5 minuten mee met de pasta.
  • Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in de pan en voeg de bloem en bak 1 minuut mee onder voortdurend roeren. Voeg de melk toe en en kook voor 4 á 5 minuten onder voordurend roeren tot het mengsel dikker wordt. 
  • Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de mozzarella toe. Maak op smaak met de oregano, peper en zout.  Roer tot de kaas gesmolten is. 
  • Voeg de pasta en broccoli in de ovenschaal en giet de kaassaus eroverheen. Verdeel de overgebleven mozzarella over de schaal.
  • Bak de ovenschotel 15 á 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Eetsmakelijk!

Liefs,

Robin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten