donderdag 3 november 2016

Gezonde saus: Salsa Arrabbiata (pikante tomatensaus)

Deze 'kwaaie' saus is kruidig en smakelijk en daarnaast ontzettend makkelijk te bereiden. Het is ideaal voor alle soorten pasta, maar met deze saus kun je alle kanten op. Je kunt het bereiden voor een penne all'arrabbiata of bij vleesgerechten. Het is de basis voor veel pastagerechten. Als je veel overrijpe tomaten hebt, dan kun je deze gebruiken in plaats van tomaat uit blik. In plaats van zout gebruiken wij gezouten ansjovisfilets.








NODIG:
  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 blikken pomodori pelati (gepelde tomaten) รก 400 gram
  • 1 blik datterini of ciliegini (dadel of kerstomaatjes in blik)
  • 4 ansjovisfilets

HOE:
  • Verwarm olijfolie in een soeppan.
  • Verwijder de zaadjes van de pepers en snijd fijn. Snijd ook de ansjovisfilets ook fijn en doe samen met de peper in de pan. Pers de vier tenen knoflook boven de pan uit en fruit ongeveer 5 minuten. Blijf voortdurend doorroeren. 
  • Voeg de pomodori en datteri toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
  • Plet de tomaten met een stamper en kook de saus in tot gewenste dikte op laag vuur. Dit duurt ongeveer 60 minuten. 
  • Maak je saus op smaak met peper en zout. Voeg geen suiker toe. Soms kan de saus een beetje zuur zijn. Dit kun je verhelpen door een fijngesneden uitje toe te voegen bij het fruiten van de peper, knoflook en ansjovis. 

Liefs,

Robin 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen